keskiviikko 21. syyskuuta 2016


 monica tehtävä

Mitä tarkoittaa lapsen etu?
Lastensuojelulaki korostaa lapsen etua lastensuojelun keskeisenä periaatteena. Myös Lastensuojelulaki korostaa lapsen etua lastensuojelun keskeisenä periaatteena. Myös lapsen oikeuksien sopimuksen yhtenä keskeisenä periaatteena on lapsen etu.
Lastensuojeluasioista käytävästä keskustelusta huomaa, ettei lapsen edun näkökulma ole kuitenkaan kovin yksiselitteinen tai helppo, vaan enemmänkin monimerkityksinen ja tulkinnanvarainen. Lapsen etu on käsitteenä hankala ja epämääräinen ja sitä pitäisi ilman muuta konkretisoida ja esittää, mitä lapsen etuun viittaaminen tarkoittaa niin päätöksenteossa, suunnittelussa, kehittämistyössä kuin palvelujen toimeenpanon vaiheessa yhtenä keskeisenä
Milloin lastensuojelua tarvitaan?
Vanhemmillasi voi olla sellaisia omia vaikeuksia, että he tarvitsevat apua lasten hoitamiseen. Rahahuolet, avioero tai sairastuminen voivat viedä voimat. Sinä ehkä joudut huolehtimaan paitsi itsestäsi, myös vanhemmistasi ja sisaruksistasi? Lastensuojelun kautta voit saada apua vanhemmillesi ja itsellesi.

Kuka lastensuojelussa päättää?
uurin osa päätöksistä lastensuojelusta on sellaisia, että ne tekevät perhe ja työntekijät yhdessä. Lain mukaan työntekijän Lapsen asioita hoitavalla sosiaalityöntekijällä on aina joku, joka johtaa ja valvoo hänen työtään. Esimies voi olla johtava sosiaalityöntekijä, palveluesimies tai yksikön johtaja. On asioita, joita lapsen oma sosiaalityöntekijä ei voi päättää. Silloin päätöksen tekee johtava työntekijä.pitää aina yrittää tehdä yhteistyötä lapsen ja hänen huoltajiensa kanssa.

Miten lapsi voi vaikuttaa asioihin
Lastensuojelu on olemassa siksi, että lapsista huolehdittaisiin kaikissa tilanteissa mahdollisimman hyvin. Lapset ovat lastensuojelun päähenkilöitä. Heillä on aina oikeus saada tietoa heitä koskevista asioista, suunnitelmista ja päätöksistä. Heillä on myös oikeus kertoa, mitä mieltä he ovat niistä.

Kuka hoitaa lapsen asioita lastensuojelussa?
Lapsen asioita lastensuojelussa hoitavat yleensä lapsen huoltajat yhdessä lastensuojelun työntekijöiden kanssa. Vanhemmat ovat vastuussa lapsestaan ja haluavat, että lapsella olisi hyvä olla. Yleensä vanhemmat ovat myös lapsen huoltajia, ja huoltajan tehtävänä on valvoa, että lasta kohdellaan hyvin ja hän saa tarvitsemaansa apua.
Miten päätöksistä voi valittaa?
Lastensuojelulaissa on määritelty, mitkä asiat pitää päättää virallisesti. Silloin laissa myös sanotaan, kuka päätöksen voi tehdä ja voiko siitä valittaa. Kaikki työntekijöiden ratkaisut eivät ole tällaisia virallisia päätöksiä. Silloin niistä ei voi valittaa. Voit kuitenkin kertoa työntekijöille, jos tehty ratkaisu on sinusta huono tai olet asiasta eri mieltä





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti